Apeldoorn

Apeldoorn

Onze evangelisatielocatie bevindt zich aan het Raadhuisplein, vlakbij de markt met het gemeentehuis. Elke zaterdag is er een groep christenen uit Apeldoorn, vanuit verschillende denominaties om te evangeliseren.

Parkeren voor deelnemers: betaald parkeren op diverse locaties in de omgeving.

Apeldoorn (Nedersaksisch: Apeldoorne) is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland. Het is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente (157.534 inwoners). De stad telde per 1 januari 2014 139.071 inwoners. Omdat Ugchelen officieel wordt gerekend tot de de wijk Apeldoorn Zuidwest telt het inwonertal van het stedelijk gebied ruim 145.000 inwoners. Apeldoorn ontwikkelde zich pas vanaf begin 20e eeuw tot een van de grootste plaatsen van het land.

Apeldoorn vervult een centrumfunctie in de stedelijke agglomeratie met Deventer en Zutphen die bekendstaat als de Stedendriehoek. Met ongeveer 100.000 arbeidsplaatsen is Apeldoorn bovendien een van de belangrijkste werkgelegenheidscentra in Midden- en Oost Nederland.

Apeldoorn staat tegenwoordig bekend om zijn stadsparken en zijn ‘groene’ karakter. Kenmerkend is de Apeldoornse huisjes-structuur, met veel monumentale en vrijstaande woningen en relatief weinig hoogbouw. Door de bouw van de nieuwbouwwijken Zonnehoeve en Zuidbroek wordt verwacht dat het inwonertal tot 2020 zal stijgen tot 162.000.