Arnhem

Arnhem

Onze evangelisatielocatie bevindt zich op het Willemsplein. Wij staan hier op de 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.30 uur.

Arnhem (Arnhems: Ernem) is een stad en gemeente in Nederland. Het is de hoofdstad van de provincie Gelderland. Arnhem heeft 152.288 inwoners per 1 januari 2015, bron: CBS).

Arnhem is tegenwoordig voornamelijk een diensten- en ambtenarenstad. Arnhem is zittingsplaats van de rechtbank Gelderland en van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en de landelijke militaire kamer van de rechtbank Gelderland. Ook is in Arnhem-Noord het hoofdbureau van de nationale politieregio Oost-Nederland gevestigd.

Arnhem ligt aan de rivier de Nederrijn en de Sint-Jansbeek, waaraan de stad zich heeft ontwikkeld. De stad ligt zowel ten noorden als ten zuiden van de Rijn. Vooral het zuidelijke stadsdeel heeft zich na de Tweede Wereldoorlog voortvarend ontwikkeld. Door de ligging van Arnhem op routes tussen West-, Oost-, Noord- en Zuid-Nederland en dichtbij Duitsland, heeft de stad zich kunnen ontwikkelen als handelsstad. In de stad komen zes belangrijke wegen samen, vormt het Station Arnhem een belangrijk spoorwegknooppunt in alle richtingen en is dit het belangrijkste station voor de verbinding met Duitsland.

Arnhem maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem Nijmegen (plusregio), een conurbatie met ruim 738.700 inwoners.