Enschede

Enschede


Locatie: Oude Markt. Hier staan we elke 2e zaterdag van de maand, van 10.00 tot 15.00 uur. Dit is een winkelgebied en daarom alleen bereikbaar voor voertuigen met vergunning. Gelukkig hebben we elk jaar weer een vergunning voor de Sjofarbus.
Vrijwilligers en bezoekers kunnen de locatie het best bereiken per fiets, openbaar vervoer of de auto buiten het centrum of in de Van Heek Garage parkeren.


Enschede is de grootste stad van Overijssel, maar niet de hoofdstad. Het ligt bijna tegen de Duitse grens in het prachtige landelijke Twente. De gemeente telt 159.369 inwoners (1 juli 2021, bron: CBS). Enschede (Eanske) is naar inwoneraantal de veertiende gemeente van Nederland. Hieronder vallen ook de dorpen Lonneker, Boekelo, Usselo en Glanerbrug.


Enschede is erg geliefd bij onze oosterburen, de Duitsers. Zij komen elke zaterdag in grote getale ons winkelcentrum en de markt bezoeken.
Dat Enschede een multi-culti-gemeente is, is goed merkbaar aan de 160 nationaliteiten, waaronder veel buitenlandse studenten.


Onze standplaats is op het plein voor de Grote Kerk. De oorspronkelijke kerk dateert uit de Middeleeuwen. Tegenwoordig is deze kerk niet meer in gebruik als kerk maar als Stadsschouwburg. Meerdere kerken in de stad hebben andere functies gekregen. Het belang van evangelisatie wordt daarmee onderstreept.
Maandelijks wordt er door ongeveer zes tot acht mensen ge√ęvangeliseerd; zij komen uit verschillende kerken in Enschede. Wilt u ook meehelpen? Neem dan contact op met een van de contactpersonen.